World GK Questions

31. Which country is known as the 'Land of Tulips'?

  • A) Belgium
  • B) Denmark
  • C) Netherlands
  • D) Germany
Answer: Netherlands

32. Which international organization was created as a result of the North Atlantic Treaty of 1949?

  • A) UN
  • B) NATO
  • C) WHO
  • D) IMF
Answer: NATO

33. Which is the most populated desert in the world?

  • A) Gobi
  • B) Thar
  • C) Sahara
  • D) Arabian
Answer: Thar

34. Which country was the first to launch an artificial satellite?

  • A) Japan
  • B) USSR
  • C) France
  • D) India
Answer: USSR

35. Which two countries are separated by the Durand Line?

  • A) India and Bangladesh
  • B) Iran and Iraq
  • C) China and Mongolia
  • D) Pakistan and Afghanistan
Answer: Pakistan and Afghanistan

36. Who was the first woman to win the Nobel Prize in Economics?

  • A) Esther Duflo
  • B) Elinor Ostrom
  • C) Claudia Goldin
  • D) Joan Robinson
Answer: Elinor Ostrom

37. Which country introduced the potato to Europe?

  • A) Portugal
  • B) France
  • C) Italy
  • D) Spain
Answer: Spain

38. Which is the highest mountain in Europe?

  • A) Mont Blanc
  • B) Mount Elbrus
  • C) Matterhorn
  • D) Grossglockner
Answer: Mount Elbrus

39. Which country refers to itself as Nippon?

  • A) China
  • B) Japan
  • C) South Korea
  • D) Vietnam
Answer: Japan

40. Astana is the capital city of which country?

  • A) Kazakhstan
  • B) Kyrgyzstan
  • C) Uzbekistan
  • D) Turkmenistan
Answer: Kazakhstan
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10