World GK Questions Answers

41. Which country is known as the 'Playground of Europe'?

  • A) France
  • B) Germany
  • C) Switzerland
  • D) Sweden
Answer: Switzerland

42. Which date is the longest day in the Southern Hemisphere?

  • A) 21st March
  • B) 23rd September
  • C) 15th November
  • D) 22nd December
Answer: 22nd December

43. Which city is considered the oldest continuously inhabited city in the world?

  • A) Damascus
  • B) Athens
  • C) Jerusalem
  • D) Cairo
Answer: Damascus

44. Which two countries are separated by the McMahon Line?

  • A) Pakistan and Afghanistan
  • B) India and China
  • C) China and Nepal
  • D) India and Bhutan
Answer: India and China

45. Which city is known as the "Queen of the Adriatic"?

  • A) Dubrovnik
  • B) Split
  • C) Venice
  • D) Trieste
Answer: Venice

46. Which country produces the most rubber in the world?

  • A) Indonesia
  • B) Vietnam
  • C) India
  • D) Thailand
Answer: Thailand

47. In which country is the Ramsar city, associated with the Ramsar Convention for wetlands, located?

  • A) Iran
  • B) Iraq
  • C) Jordan
  • D) Lebanon
Answer: Iran

48. The kimono is a traditional dress style of which Asian country?

  • A) Thailand
  • B) Vietnam
  • C) Japan
  • D) Malaysia
Answer: Japan

49. Who was the first American President to win a Nobel Peace Prize?

  • A) Theodore Roosevelt
  • B) Bill Clinton
  • C) Ronald Reagan
  • D) John F. Kennedy
Answer: Theodore Roosevelt

50. Who was the first non-European and non-American Secretary-General of the United Nations?

  • A) Kofi Annan
  • B) U Thant
  • C) Ban Ki-moon
  • D) Javier Pérez de Cuéllar
Answer: U Thant
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10