World History Questions Answers
11. How many years did Elizabeth I reign over England?
- A) 38 Years
- B) 40 Years
- C) 42 Years
- D) 44 Years
Answer: 44 Years
12. In which European country did the feudal system first develop?
- A) Germany
- B) Spain
- C) France
- D) Italy
Answer: France
13. What was the name of the atomic bomb dropped on Hiroshima?
- A) Enola Gay
- B) Bockscar
- C) Little Boy
- D) Thin Man
Answer: Little Boy
14. Which warlord is also known as the 'Little Corporal'?
- A) Frederick the Great
- B) Otto von Bismarck
- C) Napoleon Bonaparte
- D) Robert Clive
Answer: Napoleon Bonaparte
15. In which year was the Act of Union passed, uniting England and Scotland into a single United Kingdom?
- A) 1700
- B) 1707
- C) 1710
- D) 1720
Answer: 1707
16. Which French king was executed by guillotine during the French Revolution in 1793?
- A) Louis XV
- B) Louis XIV
- C) Louis XIII
- D) Louis XVI
Answer: Louis XVI
17. In which year did the United States gain independence?
- A) 1770
- B) 1776
- C) 1783
- D) 1790
Answer: 1776
18. From which country did the European Renaissance originate?
- A) Spain
- B) Germany
- C) Italy
- D) Portugal
Answer: Italy
19. In which year did the Battle of Waterloo take place?
- A) 1805
- B) 1810
- C) 1815
- D) 1820
Answer: 1815
20. Along which rivers, did the Mesopotamian civilization flourish?
- A) Nile and Blue Nile
- B) Euphrates and Tigris
- C) Indus and Ganges
- D) Yellow and Yangtze
Answer: Euphrates and Tigris
