World History Question Answer

21. With which revolution is the 'Tennis Court Oath' associated?

  • A) American Revolution
  • B) Russian Revolution
  • C) French Revolution
  • D) Glorious Revolution
Answer: French Revolution

22. Who said, "World history is nothing but the biography of great men"?

  • A) Thomas Carlyle
  • B) Edward Gibbon
  • C) Leopold von Ranke
  • D) Arnold Toynbee
Answer: Thomas Carlyle

23. In which year did the British East India Company establish a settlement in Singapore?

  • A) 1810
  • B) 1819
  • C) 1825
  • D) 1835
Answer: 1819

24. Who was the commander of the Seventh Coalition army that defeated Napoleon at the Battle of Waterloo?

  • A) Arthur Wellesley
  • B) Gebhard von Blücher
  • C) William of Orange
  • D) Louis-Nicolas Davout
Answer: Arthur Wellesley

25. In which year did Alexander the Great become the king of Macedonia?

  • A) 336 BC
  • B) 340 BC
  • C) 332 BC
  • D) 345 BC
Answer: 336 BC

26. In which year was Fidel Castro first appointed as Prime Minister of Cuba?

  • A) 1956
  • B) 1957
  • C) 1958
  • D) 1959
Answer: 1959

27. The Treaty of Versailles was signed at the end of which war?

  • A) Franco-Prussian War
  • B) First World War
  • C) Second World War
  • D) Seven Years' War
Answer: First World War

28. What was the slogan of the French Revolution?

  • A) Liberty, Authority, Fraternity
  • B) Liberty, Equality, Fraternity
  • C) Liberty, Equality, Freedom
  • D) Liberty, Law, Fraternity
Answer: Liberty, Equality, Fraternity

29. In which year did the Russian Revolution occur?

  • A) 1914
  • B) 1916
  • C) 1917
  • D) 1919
Answer: 1917

30. Which country is credited with inventing gunpowder around 270 AD?

  • A) China
  • B) Persia
  • C) India
  • D) Japan
Answer: China
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10