History Question Answer

31. Who is the artist of the world-famous painting 'Mona Lisa'?

  • A) Raphael
  • B) Titian
  • C) Caravaggio
  • D) Leonardo da Vinci
Answer: Leonardo da Vinci

32. Which Nazi Field Marshal was known as the 'Desert Fox'?

  • A) Friedrich Paulus
  • B) Erwin Rommel
  • C) Gerd von Rundstedt
  • D) Wilhelm Keitel
Answer: Erwin Rommel

33. Who was the last Byzantine Emperor during the fall of Constantinople in 1453?

  • A) Michael VIII
  • B) Andronikos III
  • C) John VI
  • D) Constantine XI
Answer: Constantine XI

34. Who is also known as the 'Bard of Avon'?

  • A) Geoffrey Chaucer
  • B) John Donne
  • C) William Shakespeare
  • D) Christopher Marlowe
Answer: William Shakespeare

35. On which date did the United Kingdom declare war on Germany, leading to World War II?

  • A) 4th April 1939
  • B) 18th August 1939
  • C) 28th August 1939
  • D) 3rd September 1939
Answer: 3rd September 1939

36. Who was the King of Britain during the First World War?

  • A) Edward VII
  • B) Edward VIII
  • C) George V
  • D) George VI
Answer: George V

37. In which Russian city did the Bloody Sunday event of 1905 take place?

  • A) Kazan
  • B) Rostov
  • C) Samara
  • D) Saint Petersburg
Answer: Saint Petersburg

38. On which French island was Napoleon born?

  • A) Martinique
  • B) Corsica
  • C) Réunion
  • D) Guadeloupe
Answer: Corsica

39. Which was the last Axis power to surrender at the end of World War II?

  • A) Germany
  • B) Japan
  • C) Italy
  • D) Hungary
Answer: Japan

40. Who coined the term 'Cold War'?

  • A) Bernard Baruch
  • B) Walter Lippmann
  • C) George Orwell
  • D) Harry S. Truman
Answer: Bernard Baruch
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10