World GK Questions Answers

61. In which country did the Arab Spring movement begin on 18th December 2010?

  • A) Tunisia
  • B) Egypt
  • C) Libya
  • D) Syria
Answer: Tunisia

62. Which country has the highest density of agricultural population?

  • A) China
  • B) India
  • C) Indonesia
  • D) Philippines
Answer: Philippines

63. In which country can the Maori people be found?

  • A) Australia
  • B) Fiji
  • C) New Zealand
  • D) Papua New Guinea
Answer: New Zealand

64. Where is the headquarters of the Non-Aligned Movement located?

  • A) New Delhi, India
  • B) Jakarta, Indonesia
  • C) Belgrade, Serbia
  • D) Cairo, Egypt
Answer: Jakarta, Indonesia

65. Which South Asian country has the highest per capita income?

  • A) Maldives
  • B) Sri Lanka
  • C) Pakistan
  • D) Nepal
Answer: Maldives

66. 'Yen' is the currency of which country?

  • A) China
  • B) South Korea
  • C) Thailand
  • D) Japan
Answer: Japan

67. Which African country is not a member of the African Union?

  • A) Algeria
  • B) Morocco
  • C) Nigeria
  • D) Ghana
Answer: Morocco

68. Which country is known as the 'Land of the White Elephant'?

  • A) India
  • B) Sri Lanka
  • C) Thailand
  • D) Cambodia
Answer: Thailand

69. In which country is the historic city of Machu Picchu located?

  • A) Bolivia
  • B) Chile
  • C) Ecuador
  • D) Peru
Answer: Peru

70. Which was the first country to make broadband a legal right for every citizen?

  • A) Sweden
  • B) Finland
  • C) Norway
  • D) Estonia
Answer: Finland
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10