History Question Answer

41. In which year did the American Civil War begin?

  • A) 1857
  • B) 1859
  • C) 1861
  • D) 1863
Answer: 1861

42. Who in world history is also known as the "Little Corporal"?

  • A) Otto von Bismarck
  • B) Frederick the Great
  • C) Giuseppe Garibaldi
  • D) Napoleon Bonaparte
Answer: Napoleon Bonaparte

43. Who was the first Roman emperor to convert to Christianity?

  • A) Nero
  • B) Trajan
  • C) Constantine the Great
  • D) Diocletian
Answer: Constantine the Great

44. Who wrote "Natural History"?

  • A) Pliny the Elder
  • B) Tacitus
  • C) Livy
  • D) Suetonius
Answer: Pliny the Elder

45. Who first coined the term "Neolithic Age"?

  • A) Gordon Childe
  • B) Charles Lyell
  • C) John Lubbock
  • D) Lewis Henry Morgan
Answer: John Lubbock

46. Which city is known as the birthplace of the Renaissance?

  • A) Florence
  • B) Milan
  • C) Naples
  • D) Bologna
Answer: Florence

47. In which year was Vatican City established as an independent state?

  • A) 1919
  • B) 1924
  • C) 1927
  • D) 1929
Answer: 1929

48. What was the name of the Nazi secret police in Germany?

  • A) Gestapo
  • B) Schutzstaffel
  • C) Abwehr
  • D) Kripo
Answer: Gestapo

49. Who was the second President of the United States?

  • A) Thomas Jefferson
  • B) James Monroe
  • C) James Madison
  • D) John Adams
Answer: John Adams

50. In which year was the Bastille in Paris stormed, leading to the French Revolution?

  • A) 1785
  • B) 1787
  • C) 1789
  • D) 1791
Answer: 1789
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10