History Question Answer
51. In which year did New Zealand become the first country in the world to grant women the right to vote?
- A) 1885
- B) 1893
- C) 1900
- D) 1910
Answer: 1893
52. In which year was the United Nations formed?
- A) 1943
- B) 1945
- C) 1946
- D) 1949
Answer: 1945
53. During which U.S. President's term did the Cuban Missile Crisis occur?
- A) Dwight Eisenhower
- B) Harry Truman
- C) Lyndon Johnson
- D) John F. Kennedy
Answer: John F. Kennedy
54. Which country is considered the first to adopt Christianity as its state religion?
- A) Ethiopia
- B) Armenia
- C) Greece
- D) Rome
Answer: Armenia
55. Where did George Washington defeat the British Army led by Lord Cornwallis in 1781?
- A) Bunker Hill
- B) Yorktown
- C) Lexington
- D) Trenton
Answer: Yorktown
56. Who is known as the father of Humanism?
- A) Boccaccio
- B) Petrarch
- C) Erasmus
- D) Thomas More
Answer: Petrarch
57. Who is regarded as the founder of modern Egypt?
- A) Muhammad Ali
- B) Khedive Ismail
- C) Tewfik Pasha
- D) Fuad I
Answer: Muhammad Ali
58. Who is considered the first female ruler in world history?
- A) Kubaba
- B) Nefertari
- C) Merneith
- D) Nitocris
Answer: Kubaba
59. Who stated that "Egypt is the gift of the river Nile"?
- A) Plato
- B) Herodotus
- C) Thucydides
- D) Diodorus Siculus
Answer: Herodotus
60. What was the capital city of the Umayyad Caliphate?
- A) Cairo
- B) Mecca
- C) Cordoba
- D) Damascus
Answer: Damascus
