History Question Answer

61. Alexander the Great was the king of which kingdom?

  • A) Sparta
  • B) Macedonia
  • C) Athens
  • D) Thebes
Answer: Macedonia

62. Which of the following was not a salient feature of the Renaissance age?

  • A) Individualism
  • B) Feudalism
  • C) Secularism
  • D) Classicism
Answer: Feudalism

63. Who ruled England during the American War of Independence?

  • A) George I
  • B) George III
  • C) James II
  • D) William III
Answer: George III

64. The Franco-Prussian War (1870–1871) ended with the signing of which treaty?

  • A) Treaty of Frankfurt
  • B) Treaty of Trianon
  • C) Treaty of Brest-Litovsk
  • D) Treaty of Versailles
Answer: Treaty of Versailles

65. In which year did the Russo-Japanese War begin?

  • A) 1900
  • B) 1902
  • C) 1904
  • D) 1906
Answer: 1904

66. In which city was the first meeting of the United Nations General Assembly held?

  • A) Geneva
  • B) Paris
  • C) San Francisco
  • D) London
Answer: London

67. Who among the following supported the Doctrine of Predestination?

  • A) John Calvin
  • B) Erasmus
  • C) Thomas More
  • D) Ignatius Loyola
Answer: John Calvin

68. Who founded the Achaemenid Empire in Persia?

  • A) Cyrus the Great
  • B) Cambyses II
  • C) Artaxerxes I
  • D) Darius II
Answer: Cyrus the Great

69. In which year was the Falklands War fought?

  • A) 1975
  • B) 1978
  • C) 1982
  • D) 1986
Answer: 1982

70. Who said, "Knowledge is Power"?

  • A) John Locke
  • B) Thomas Hobbes
  • C) Francis Bacon
  • D) René Descartes
Answer: Francis Bacon
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10