History Question Answer

81. In which year was the Universal Declaration of Human Rights created?

  • A) 1946
  • B) 1948
  • C) 1950
  • D) 1952
Answer: 1948

82. Who was the first European to reach New Zealand?

  • A) Abel Tasman
  • B) William Dampier
  • C) Louis Antoine de Bougainville
  • D) Samuel Wallis
Answer: Abel Tasman

83. Where did the February Revolution of 1917 take place?

  • A) Stalingrad
  • B) Petrograd
  • C) Kiev
  • D) Vladivostok
Answer: Petrograd

84. Which city was recaptured at the end of the First Crusade?

  • A) Antioch
  • B) Constantinople
  • C) Jerusalem
  • D) Acre
Answer: Jerusalem

85. From which island did Napoleon escape in 1815?

  • A) Sardinia
  • B) Elba
  • C) Crete
  • D) Capri
Answer: Elba

86. Under whose leadership did Christianity become the state religion of the Byzantine Empire?

  • A) Constantine I
  • B) Theodosius I
  • C) Leo I
  • D) Anastasius I
Answer: Theodosius I

87. Who introduced the concept of Dollar Diplomacy?

  • A) Woodrow Wilson
  • B) Theodore Roosevelt
  • C) William Taft
  • D) Warren Harding
Answer: William Taft

88. Who led the Vietnamese forces in the Battle of Dien Bien Phu?

  • A) Vo Nguyen Giap
  • B) Pham Van Dong
  • C) Le Duan
  • D) Ho Chi Minh
Answer: Ho Chi Minh

89. Who is known as the 'Father of the American Constitution'?

  • A) James Madison
  • B) Benjamin Franklin
  • C) Alexander Hamilton
  • D) John Jay
Answer: James Madison

90. Who is known as 'The Father of English History'?

  • A) Geoffrey of Monmouth
  • B) William of Malmesbury
  • C) Gildas
  • D) Bede
Answer: Bede
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10