History Question Answer
91. Which is the oldest existing university in the world?
- A) University of Paris
- B) University of al-Karaouine
- C) University of Cambridge
- D) University of Salerno
Answer: University of al-Karaouine
92. Who was the last Tsar of Russia?
- A) Alexander III
- B) Nicholas II
- C) Alexander II
- D) Nicholas I
Answer: Nicholas II
93. Benito Mussolini was a leader of which country?
- A) Spain
- B) Italy
- C) Germany
- D) Austria
Answer: Italy
94. In which year did Japan invade Manchuria?
- A) 1925
- B) 1931
- C) 1935
- D) 1940
Answer: 1931
95. Under the leadership of which state was Germany unified?
- A) Bavaria
- B) Brandenburg
- C) Prussia
- D) Hesse
Answer: Prussia
96. To which event in world history is 'Bloody Sunday' related?
- A) Russian Revolution of 1905
- B) French Revolution
- C) Glorious Revolution
- D) February Revolution
Answer: Russian Revolution of 1905
97. Who among the following was not a painter?
- A) Titian
- B) Cranmer
- C) Botticelli
- D) Caravaggio
Answer: Cranmer
98. Who led Prussia in the unification of Germany?
- A) Wilhelm I
- B) Frederick III
- C) Otto von Bismarck
- D) Helmuth von Moltke
Answer: Otto von Bismarck
99. The Cuban Missile Crisis of 1962 is also known as the ______ Crisis?
- A) March
- B) July
- C) October
- D) November
Answer: October
100. Who is known as the 'Soul and Prophet of the Italian Unification Movement'?
- A) Cavour
- B) Victor Emmanuel II
- C) Mazzini
- D) Garibaldi
Answer: Mazzini
