World History Questions with Answers

1. Who was known as the 'Morning Star of the Renaissance'?

  • A) Petrarch
  • B) Boccaccio
  • C) Erasmus
  • D) Geoffrey Chaucer
Answer: Geoffrey Chaucer

2. Who made the famous statement, "Man is born free, but everywhere he is in chains"?

  • A) Montesquieu
  • B) Diderot
  • C) Hobbes
  • D) Jean-Jacques Rousseau
Answer: Jean-Jacques Rousseau

3. When did Britain declare war against Germany in the Second World War?

  • A) August 15, 1939
  • B) August 30, 1939
  • C) September 1, 1939
  • D) September 3, 1939
Answer: September 3, 1939

4. From which European country did Belgium gain independence in 1830?

  • A) France
  • B) Germany
  • C) Spain
  • D) Netherlands
Answer: Netherlands

5. Who created the famous painting 'The Last Supper'?

  • A) Titian
  • B) Raphael
  • C) Leonardo da Vinci
  • D) Caravaggio
Answer: Leonardo da Vinci

6. Frederick the Great was the king of which state?

  • A) Austria
  • B) Sweden
  • C) Denmark
  • D) Prussia
Answer: Prussia

7. After which battle was Napoleon exiled to Saint Helena?

  • A) Battle of Leipzig
  • B) Waterloo
  • C) Battle of Trafalgar
  • D) Battle of Austerlitz
Answer: Waterloo

8. In which year did the first ancient Greek Olympic Games begin?

  • A) 776 BC
  • B) 750 BC
  • C) 720 BC
  • D) 700 BC
Answer: 776 BC

9. In which year was Hong Kong leased to Britain for 99 years by China?

  • A) 1898
  • B) 1902
  • C) 1905
  • D) 1910
Answer: 1898

10. Who coined the term "Industrial Revolution"?

  • A) Karl Marx
  • B) Friedrich Engels
  • C) Auguste Blanqui
  • D) Arnold Toynbee
Answer: Auguste Blanqui
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10