World History Questions with Answers
21. To which dynasty did Queen Elizabeth I of England belong?
- A) Plantagenet
- B) Lancaster
- C) Tudor
- D) Hanover
Answer: Tudor
22. The 'Boston Tea Party' protest was associated with which revolution?
- A) American
- B) Russian
- C) Cuban
- D) Mexican
Answer: American
23. Who authored the United States Declaration of Independence?
- A) Thomas Jefferson
- B) John Adams
- C) James Madison
- D) Alexander Hamilton
Answer: Thomas Jefferson
24. Who assassinated John F. Kennedy?
- A) Lee Harvey Oswald
- B) Jack Ruby
- C) James Earl Ray
- D) Sirhan Sirhan
Answer: Lee Harvey Oswald
25. Sir William Wallace is known as an independence fighter for which country?
- A) Wales
- B) Scotland
- C) England
- D) Northern Ireland
Answer: Scotland
26. Which Roman Emperor was also known as 'Little Boot'?
- A) Tiberius
- B) Claudius
- C) Caligula
- D) Trajan
Answer: Caligula
27. In which year did George Washington become the first President of the United States?
- A) 1785
- B) 1787
- C) 1788
- D) 1789
Answer: 1789
28. 'Mein Kampf' is the autobiography of which political leader?
- A) Joseph Stalin
- B) Adolf Hitler
- C) Benito Mussolini
- D) Vladimir Lenin
Answer: Adolf Hitler
29. Who was the last Tsar of Russia?
- A) Alexander III
- B) Nicholas II
- C) Alexander II
- D) Nicholas I
Answer: Nicholas II
30. Who created the sculpture "David"?
- A) Michelangelo
- B) Bernini
- C) Rodin
- D) Canova
Answer: Michelangelo
