World History Questions With Answers 5

41. In which year was Genghis Khan proclaimed Emperor or Khagan?

  • A) 1198
  • B) 1202
  • C) 1204
  • D) 1206
Answer: 1206

42. In which year did Genghis Khan die?

  • A) 1220
  • B) 1223
  • C) 1227
  • D) 1230
Answer: 1227

43. In which year did the RMS Titanic sink in the North Atlantic Ocean after colliding with an iceberg?

  • A) 1908
  • B) 1910
  • C) 1911
  • D) 1912
Answer: 1912

44. Where was the Sumerian civilization located?

  • A) Egypt
  • B) Syria
  • C) Turkey
  • D) Iraq
Answer: Iraq

45. In which year did Hernán Cortés discover Mexico?

  • A) 1515
  • B) 1519
  • C) 1525
  • D) 1530
Answer: 1519

46. From which country was Hernán Cortés, a famous conquistador?

  • A) France
  • B) Netherlands
  • C) Italy
  • D) Spain
Answer: Spain

47. From which city did the Russian Revolution of 1917 begin?

  • A) Petrograd
  • B) Stalingrad
  • C) Kiev
  • D) Vladivostok
Answer: Petrograd

48. How many theses did Martin Luther write on the Power of Indulgences?

  • A) 85
  • B) 90
  • C) 95
  • D) 100
Answer: 95

49. In which year was NATO (North Atlantic Treaty Organization) established?

  • A) 1945
  • B) 1947
  • C) 1949
  • D) 1951
Answer: 1949

50. Which deity was worshipped as the "Goddess of Wisdom" by the Greeks?

  • A) Athena
  • B) Artemis
  • C) Hera
  • D) Demeter
Answer: Athena
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10