World History Questions

51. Which revolution was associated with the thirteen English colonies?

  • A) Glorious Revolution
  • B) Russian Revolution
  • C) French Revolution
  • D) American Revolution
Answer: American Revolution

52. In which year did the East German government begin constructing the Berlin Wall?

  • A) 1959
  • B) 1961
  • C) 1962
  • D) 1964
Answer: 1961

53. On which date did the Japanese Air Force attack Pearl Harbor, an American naval base?

  • A) 7th December 1938
  • B) 7th December 1940
  • C) 7th December 1941
  • D) 7th December 1943
Answer: 7th December 1941

54. Which American President officially named the White House?

  • A) John Adams
  • B) Thomas Jefferson
  • C) James Madison
  • D) Theodore Roosevelt
Answer: Theodore Roosevelt

55. France's current republican system of government is known as the ______ Republic?

  • A) Third
  • B) Fourth
  • C) Fifth
  • D) Sixth
Answer: Fifth

56. Who was the first Christian emperor of the Roman Empire?

  • A) Trajan
  • B) Hadrian
  • C) Constantine
  • D) Marcus Aurelius
Answer: Constantine

57. Who was the last emperor of the Western Roman Empire?

  • A) Odoacer
  • B) Romulus Augustulus
  • C) Glycerius
  • D) Anthemius
Answer: Romulus Augustulus

58. In which year was the Communist Manifesto written by Karl Marx and Friedrich Engels?

  • A) 1848
  • B) 1850
  • C) 1845
  • D) 1860
Answer: 1848

59. In which year did Napoleon I crown himself Emperor of France?

  • A) 1800
  • B) 1804
  • C) 1806
  • D) 1810
Answer: 1804

60. Who is traditionally considered the founder of the city of Rome in 753 BC?

  • A) Aeneas
  • B) Numa Pompilius
  • C) Romulus and Remus
  • D) Tarquin the Elder
Answer: Romulus and Remus
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10