World History Questions With Answers

61. Which year in European history is known as the year of revolutions?

  • A) 1830
  • B) 1848
  • C) 1860
  • D) 1871
Answer: 1848

62. Which country never joined the League of Nations?

  • A) France
  • B) America
  • C) Italy
  • D) Japan
Answer: America

63. Which country was the only one expelled by the League of Nations?

  • A) Italy
  • B) Germany
  • C) Japan
  • D) USSR
Answer: USSR

64. What is considered the world's first charter of human rights?

  • A) The Cyrus Cylinder
  • B) The Code of Hammurabi
  • C) The Twelve Tables
  • D) The Edict of Milan
Answer: The Cyrus Cylinder

65. Who was the king of Persia when Alexander the Great invaded?

  • A) Artaxerxes IV
  • B) Xerxes II
  • C) Darius III
  • D) Bessus
Answer: Darius III

66. Who was the editor of the socialist newspaper "Avanti"?

  • A) Lenin
  • B) Mussolini
  • C) Trotsky
  • D) Gramsci
Answer: Mussolini

67. Who first conferred the title "The Father of History" on Herodotus?

  • A) Cicero
  • B) Plato
  • C) Thucydides
  • D) Xenophon
Answer: Cicero

68. Which civilization first developed the cuneiform writing system?

  • A) Egyptians
  • B) Babylonians
  • C) Sumerians
  • D) Hittites
Answer: Sumerians

69. Who built the Bastille fortress in Paris?

  • A) Philip II
  • B) Charles V of France
  • C) Louis XI
  • D) Francis I
Answer: Charles V of France

70. In which year was the British Broadcasting Company (BBC) first founded?

  • A) 1922
  • B) 1924
  • C) 1926
  • D) 1928
Answer: 1922
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10