World History Questions With Answers

71. In which year was the slave trade abolished in England?

  • A) 1803
  • B) 1807
  • C) 1810
  • D) 1815
Answer: 1807

72. With which country was the Treaty of Nanking signed by China?

  • A) England
  • B) France
  • C) United States
  • D) Russia
Answer: England

73. Who was known as the 'Iron Chancellor'?

  • A) Metternich
  • B) Wilhelm II
  • C) Bismarck
  • D) Moltke
Answer: Bismarck

74. In which city was the historical monument Al Khazneh, or The Treasury, located?

  • A) Amman
  • B) Damascus
  • C) Palmyra
  • D) Petra
Answer: Petra

75. In which year was the tomb of Tutankhamun discovered by Howard Carter and George Herbert?

  • A) 1918
  • B) 1922
  • C) 1925
  • D) 1928
Answer: 1922

76. In which year did Russian communist leader Vladimir Lenin die?

  • A) 1924
  • B) 1920
  • C) 1922
  • D) 1926
Answer: 1924

77. Who was the first chairman of the Central Committee of the Communist Party of China?

  • A) Mao Zedong
  • B) Zhou Enlai
  • C) Deng Xiaoping
  • D) Chen Duxiu
Answer: Mao Zedong

78. Which was the last ruling dynasty of China?

  • A) Ming Dynasty
  • B) Yuan Dynasty
  • C) Song Dynasty
  • D) Qing Dynasty
Answer: Qing Dynasty

79. Who is known as the founder of the Republic of Turkey?

  • A) Enver Pasha
  • B) Talaat Pasha
  • C) Mustafa Kemal Atatürk
  • D) Cemal Pasha
Answer: Mustafa Kemal Atatürk

80. In which year is known as the Year of Revolution in European history?

  • A) 1830
  • B) 1840
  • C) 1848
  • D) 1855
Answer: 1848
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10