World History Questions With Answers

81. Which monarch, known as the 'Sun King,' had the longest reign among major European monarchs?

  • A) Louis XIV of France
  • B) Philip II of Spain
  • C) Elizabeth I of England
  • D) Frederick II of Prussia
Answer: Louis XIV of France

82. Who was the first crowned Czar (Tsar) of Russia?

  • A) Ivan III
  • B) Ivan IV (the Terrible)
  • C) Boris Godunov
  • D) Michael Romanov
Answer: Ivan IV (the Terrible)

83. Which Latin American revolutionary leader is known as "the Liberator"?

  • A) Simón Bolívar
  • B) Bernardo O'Higgins
  • C) Antonio José de Sucre
  • D) José de San Martín
Answer: Simón Bolívar

84. Which French military officer fought in the American War of Independence?

  • A) Rochambeau
  • B) Lafayette
  • C) D'Estaing
  • D) De Grasse
Answer: Lafayette

85. Which Roman emperor was also a philosopher?

  • A) Nero
  • B) Trajan
  • C) Hadrian
  • D) Marcus Aurelius
Answer: Marcus Aurelius

86. Who was the first European to sail around the world?

  • A) Ferdinand Magellan
  • B) Francis Drake
  • C) John Cabot
  • D) Henry Hudson
Answer: Ferdinand Magellan

87. John F. Kennedy was which number President of the United States?

  • A) 30
  • B) 32
  • C) 34
  • D) 35
Answer: 35

88. In which year was the Parliament of Great Britain formed?

  • A) 1707
  • B) 1712
  • C) 1718
  • D) 1725
Answer: 1707

89. In which European country did the revolutions of 1848 first begin, leading to a series of revolutions?

  • A) Italy
  • B) France
  • C) Hungary
  • D) Poland
Answer: Italy

90. Marco Polo was a traveler from which country?

  • A) France
  • B) Spain
  • C) Italy
  • D) Netherlands
Answer: Italy
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10