World General Knowledge Quiz With Answer

31. On which continent are the most bird species found?

  • A) Africa
  • B) Asia
  • C) Australia
  • D) South America
Answer: South America

32. Who was the first woman to serve as a nation's prime minister?

  • A) Sirimavo Bandaranaike
  • B) Golda Meir
  • C) Benazir Bhutto
  • D) Angela Merkel
Answer: Sirimavo Bandaranaike

33. In which city is the Nobel Peace Prize awarded?

  • A) Stockholm
  • B) Helsinki
  • C) Oslo
  • D) Vienna
Answer: Oslo

34. Which is the world's largest artificial island?

  • A) Deira Island
  • B) Yas Island
  • C) Palm Jumeirah
  • D) The World Islands
Answer: Palm Jumeirah

35. Which country is not a permanent member of the United Nations Security Council?

  • A) United Kingdom
  • B) United States
  • C) China
  • D) Japan
Answer: Japan

36. Who said, "All within the state, nothing outside the state, nothing against the state"?

  • A) Mussolini
  • B) Lenin
  • C) Stalin
  • D) Mao
Answer: Mussolini

37. On which date is Earth Day celebrated?

  • A) March 20
  • B) June 5
  • C) October 24
  • D) April 22
Answer: April 22

38. Which country is known as the 'Land of the Rising Sun'?

  • A) Japan
  • B) South Korea
  • C) Thailand
  • D) Australia
Answer: Japan

39. Which continents are divided by the Bosporus Strait?

  • A) Africa and Europe
  • B) Asia and Australia
  • C) Europe and North America
  • D) Asia and Europe
Answer: Asia and Europe

40. Which country renamed part of the South China Sea as the North Natuna Sea?

  • A) Indonesia
  • B) Vietnam
  • C) Thailand
  • D) Singapore
Answer: Indonesia
1 2 3 4 5 6 7 8