Computer Networking Interview Questions 4

31. In which OSI layer does segmentation occur?

  • A) Transport layer
  • B) Network layer
  • C) Data link layer
  • D) Physical layer
Answer: Transport layer

32. What is the total number of host addresses available in a Class B network?

  • A) 256
  • B) 1024
  • C) 16384
  • D) 65534
Answer: 65534

33. Which is an example of an Exterior Gateway Protocol?

  • A) EIGRP
  • B) IGRP
  • C) RIP
  • D) BGP
Answer: BGP

34. Which is a collision-free protocol?

  • A) 802.3
  • B) 802.4
  • C) 802.11
  • D) 802.1
Answer: 802.4

35. What is the maximum number of routers supported by the Routing Information Protocol (RIP)?

  • A) 10
  • B) 15
  • C) 20
  • D) 25
Answer: 15 Routers

36. Which statement about TCP/IP is incorrect?

  • A) TCP/IP is the Internet protocol suite
  • B) The Link Layer provides process-to-process data exchange
  • C) The Internet layer enables inter-networking
  • D) The Transport layer handles host-to-host communication
Answer: The Link Layer provides process-to-process data exchange

37. PDUs at the Data Link layer are known as

  • A) Frames
  • B) Bits
  • C) Packets
  • D) Segments
Answer: Frames

38. What is the administrative distance of OSPF?

  • A) 80
  • B) 100
  • C) 110
  • D) 130
Answer: 110

39. The Address Resolution Protocol (ARP) is used to

  • A) Resolve domain names to IP addresses
  • B) Map port numbers to IP addresses
  • C) Find the MAC address corresponding to an IP address
  • D) Assign IP addresses dynamically
Answer: Find the MAC address corresponding to an IP address

40. The function of the Network layer is to

  • A) Select paths for data transfer
  • B) Encrypt data packets
  • C) Segment data into frames
  • D) Establish sessions
Answer: Select paths for data transfer
1 2 3 4 5 6