Computer Questions Answers 10

91. Which was the first web browser invented in 1990?

  • A) Internet Explorer
  • B) Mosaic
  • C) Mozilla
  • D) Nexus
Answer: Nexus

92. What does USB port stand for?

  • A) Unified Serial Bus Port
  • B) Universal Serial Bus Port
  • C) Universal Storage Bus Port
  • D) Unified Storage Bus Port
Answer: Universal Serial Bus Port

93. A file that records information about every HTTP request processed by a server is called a:

  • A) Web Server Log
  • B) Request Log
  • C) Server Trace
  • D) Access Log
Answer: Access Log

94. Which of the following is not a scripting language?

  • A) Python
  • B) JavaScript
  • C) PHP
  • D) Postscript
Answer: Postscript

95. To add an internal card to a computer, what must it have?

  • A) Free USB slot
  • B) Expansion slot
  • C) Drive bay
  • D) Memory slot
Answer: Expansion slot

96. Which key combination minimizes all open windows and displays the desktop on a Windows machine?

  • A) Alt+Tab
  • B) Ctrl+M
  • C) Windows Key+D
  • D) Alt+F4
Answer: Windows Key+D

97. Which device connects a computer to the Internet through a telephone line?

  • A) Modem
  • B) Router
  • C) Gateway
  • D) Bridge
Answer: Modem

98. In email, BCC stands for:

  • A) Blind content copy
  • B) Below content copy
  • C) Bold carbon copy
  • D) Blind carbon copy
Answer: Blind carbon copy

99. Which of the following is not a core component of a computer system?

  • A) Motherboard
  • B) CPU
  • C) RAM
  • D) Scanner
Answer: Scanner

100. The quicksort algorithm is based on:

  • A) Divide and Conquer
  • B) Dynamic Programming
  • C) Greedy Method
  • D) Backtracking
Answer: Divide and Conquer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10