Computer Questions Answers

51. Which is the simplest CPU scheduling algorithm?

  • A) Round-Robin Scheduling
  • B) FCFS Scheduling
  • C) Priority Scheduling
  • D) Multilevel Queue Scheduling
Answer: FCFS Scheduling

52. What does NTFS stand for?

  • A) Network File System
  • B) Native Technology File System
  • C) New Technology File System
  • D) Non-Technical File System
Answer: New Technology File System

53. What is another name for a web crawler?

  • A) Web Indexer
  • B) Search Engine
  • C) Web Scanner
  • D) Web Spider
Answer: Web Spider

54. What type of memory is typically used to build caches?

  • A) SRAM
  • B) Flash
  • C) ROM
  • D) EPROM
Answer: SRAM

55. What is the maximum number of primary partitions that can be created on a hard disk?

  • A) 2
  • B) 3
  • C) 4
  • D) 5
Answer: 4

56. Which was the first fully supported 64-bit operating system?

  • A) Windows 7
  • B) macOS
  • C) Linux
  • D) Windows 2000
Answer: Linux

57. What is the default page size for a Word document?

  • A) Letter
  • B) Legal
  • C) A4
  • D) A5
Answer: A4

58. How are instructions and memory addresses stored in a computer's RAM?

  • A) Binary Digits
  • B) Hexadecimal Digits
  • C) ASCII Characters
  • D) Unicode
Answer: Binary Digits

59. One GHz represents one _____ cycles per second.

  • A) Thousand
  • B) Million
  • C) Billion
  • D) Trillion
Answer: Billion

60. What is the maximum size of a cookie?

  • A) 1 KB
  • B) 4 KB
  • C) 8 KB
  • D) 16 KB
Answer: 4 KB
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10