Computer Questions Answers 7

61. Which is the current fastest supercomputer in India?

  • A) PARAM Siddhi-AI
  • B) Pratyush
  • C) AIRAWAT (PSAI)
  • D) Mihir
Answer: AIRAWAT (PSAI)

62. What is moving from one website to another on the Internet called?

  • A) Linking
  • B) Navigating
  • C) Streaming
  • D) Browsing
Answer: Browsing

63. To which computer generation does ENIAC belong?

  • A) First generation
  • B) Second generation
  • C) Third generation
  • D) Fourth generation
Answer: First generation

64. What is the term for saving a file from the Internet to your desktop?

  • A) Downloading
  • B) Streaming
  • C) Syncing
  • D) Backing up
Answer: Downloading

65. How many bytes are equal to 1024 bits?

  • A) 64 Bytes
  • B) 128 Bytes
  • C) 256 Bytes
  • D) 32 Bytes
Answer: 128 Bytes

66. What is it called when a computer suddenly stops working?

  • A) Frozen
  • B) Stalled
  • C) Hanged
  • D) Locked
Answer: Hanged

67. What is the first step in the process of communication?

  • A) Encoding
  • B) Transmission
  • C) Channel selection
  • D) Feedback
Answer: Encoding

68. The universal logic gates are:

  • A) AND, OR, NOT
  • B) XOR, OR
  • C) AND, NOR
  • D) NAND, NOR
Answer: NAND, NOR

69. What is the main page of a website called?

  • A) Home page
  • B) Landing page
  • C) Index page
  • D) Main page
Answer: Home page

70. Which statement about TCP and UDP is correct?

  • A) TCP is connection-oriented, and UDP is connectionless
  • B) TCP is connectionless, and UDP is connection-oriented
  • C) Both TCP and UDP are connectionless
  • D) Both TCP and UDP are connection-oriented
Answer: TCP is connection-oriented, and UDP is connectionless
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10