Computer Questions Answers 8

71. Which web browser is provided by default with a Windows machine?

  • A) Chrome
  • B) Internet Explorer
  • C) Firefox
  • D) Safari
Answer: Internet Explorer

72. Collecting user information without their knowledge is typically done using:

  • A) Firmware
  • B) Adware
  • C) Freeware
  • D) Spyware
Answer: Spyware

73. Which function key is pressed during reboot to enter Safe Mode on a Windows machine?

  • A) F8
  • B) F5
  • C) F2
  • D) F10
Answer: F8

74. A bottom-up parser generates:

  • A) Leftmost derivation
  • B) Rightmost derivation
  • C) Rightmost derivation in reverse
  • D) Leftmost derivation in reverse
Answer: Rightmost derivation in reverse

75. What is hypertext also referred to as?

  • A) Formatted Text
  • B) Plain Text
  • C) Text with URL link
  • D) Bold Text
Answer: Text with URL link

76. Which folder contains the content of recently viewed web pages?

  • A) Cache
  • B) History
  • C) Cookies
  • D) Temporary Internet Files
Answer: Temporary Internet Files

77. Which of the following is not a database management software?

  • A) PostgreSQL
  • B) MongoDB
  • C) SQLite
  • D) COBOL
Answer: COBOL

78. What does DNS stand for in Internet technology?

  • A) Domain Name System
  • B) Data Network System
  • C) Digital Name Service
  • D) Distributed Network Service
Answer: Domain Name System

79. Which is the parent company of Google?

  • A) Calico
  • B) Alphabet Inc.
  • C) Waymo
  • D) DeepMind
Answer: Alphabet Inc.

80. What type of architecture does mobile computing typically deploy?

  • A) Single-layered
  • B) Three-layered
  • C) Four-layered
  • D) Two-layered
Answer: Three-layered
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10