History Question Answer

91. Which is the oldest existing university in the world?

  • A) University of Paris
  • B) University of al-Karaouine
  • C) University of Cambridge
  • D) University of Salerno
Answer: University of al-Karaouine

92. Who was the last Tsar of Russia?

  • A) Alexander III
  • B) Nicholas II
  • C) Alexander II
  • D) Nicholas I
Answer: Nicholas II

93. Benito Mussolini was a leader of which country?

  • A) Spain
  • B) Italy
  • C) Germany
  • D) Austria
Answer: Italy

94. In which year did Japan invade Manchuria?

  • A) 1925
  • B) 1931
  • C) 1935
  • D) 1940
Answer: 1931

95. Under the leadership of which state was Germany unified?

  • A) Bavaria
  • B) Brandenburg
  • C) Prussia
  • D) Hesse
Answer: Prussia

96. To which event in world history is 'Bloody Sunday' related?

  • A) Russian Revolution of 1905
  • B) French Revolution
  • C) Glorious Revolution
  • D) February Revolution
Answer: Russian Revolution of 1905

97. Who among the following was not a painter?

  • A) Titian
  • B) Cranmer
  • C) Botticelli
  • D) Caravaggio
Answer: Cranmer

98. Who led Prussia in the unification of Germany?

  • A) Wilhelm I
  • B) Frederick III
  • C) Otto von Bismarck
  • D) Helmuth von Moltke
Answer: Otto von Bismarck

99. The Cuban Missile Crisis of 1962 is also known as the ______ Crisis?

  • A) March
  • B) July
  • C) October
  • D) November
Answer: October

100. Who is known as the 'Soul and Prophet of the Italian Unification Movement'?

  • A) Cavour
  • B) Victor Emmanuel II
  • C) Mazzini
  • D) Garibaldi
Answer: Mazzini
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10