World History Questions Answers

11. How many years did Elizabeth I reign over England?

  • A) 38 Years
  • B) 40 Years
  • C) 42 Years
  • D) 44 Years
Answer: 44 Years

12. In which European country did the feudal system first develop?

  • A) Germany
  • B) Spain
  • C) France
  • D) Italy
Answer: France

13. What was the name of the atomic bomb dropped on Hiroshima?

  • A) Enola Gay
  • B) Bockscar
  • C) Little Boy
  • D) Thin Man
Answer: Little Boy

14. Which warlord is also known as the 'Little Corporal'?

  • A) Frederick the Great
  • B) Otto von Bismarck
  • C) Napoleon Bonaparte
  • D) Robert Clive
Answer: Napoleon Bonaparte

15. In which year was the Act of Union passed, uniting England and Scotland into a single United Kingdom?

  • A) 1700
  • B) 1707
  • C) 1710
  • D) 1720
Answer: 1707

16. Which French king was executed by guillotine during the French Revolution in 1793?

  • A) Louis XV
  • B) Louis XIV
  • C) Louis XIII
  • D) Louis XVI
Answer: Louis XVI

17. In which year did the United States gain independence?

  • A) 1770
  • B) 1776
  • C) 1783
  • D) 1790
Answer: 1776

18. From which country did the European Renaissance originate?

  • A) Spain
  • B) Germany
  • C) Italy
  • D) Portugal
Answer: Italy

19. In which year did the Battle of Waterloo take place?

  • A) 1805
  • B) 1810
  • C) 1815
  • D) 1820
Answer: 1815

20. Along which rivers, did the Mesopotamian civilization flourish?

  • A) Nile and Blue Nile
  • B) Euphrates and Tigris
  • C) Indus and Ganges
  • D) Yellow and Yangtze
Answer: Euphrates and Tigris
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10