History Question Answer

51. In which year did New Zealand become the first country in the world to grant women the right to vote?

  • A) 1885
  • B) 1893
  • C) 1900
  • D) 1910
Answer: 1893

52. In which year was the United Nations formed?

  • A) 1943
  • B) 1945
  • C) 1946
  • D) 1949
Answer: 1945

53. During which U.S. President's term did the Cuban Missile Crisis occur?

  • A) Dwight Eisenhower
  • B) Harry Truman
  • C) Lyndon Johnson
  • D) John F. Kennedy
Answer: John F. Kennedy

54. Which country is considered the first to adopt Christianity as its state religion?

  • A) Ethiopia
  • B) Armenia
  • C) Greece
  • D) Rome
Answer: Armenia

55. Where did George Washington defeat the British Army led by Lord Cornwallis in 1781?

  • A) Bunker Hill
  • B) Yorktown
  • C) Lexington
  • D) Trenton
Answer: Yorktown

56. Who is known as the father of Humanism?

  • A) Boccaccio
  • B) Petrarch
  • C) Erasmus
  • D) Thomas More
Answer: Petrarch

57. Who is regarded as the founder of modern Egypt?

  • A) Muhammad Ali
  • B) Khedive Ismail
  • C) Tewfik Pasha
  • D) Fuad I
Answer: Muhammad Ali

58. Who is considered the first female ruler in world history?

  • A) Kubaba
  • B) Nefertari
  • C) Merneith
  • D) Nitocris
Answer: Kubaba

59. Who stated that "Egypt is the gift of the river Nile"?

  • A) Plato
  • B) Herodotus
  • C) Thucydides
  • D) Diodorus Siculus
Answer: Herodotus

60. What was the capital city of the Umayyad Caliphate?

  • A) Cairo
  • B) Mecca
  • C) Cordoba
  • D) Damascus
Answer: Damascus
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10