History Question Answer
61. Alexander the Great was the king of which kingdom?
- A) Sparta
- B) Macedonia
- C) Athens
- D) Thebes
Answer: Macedonia
62. Which of the following was not a salient feature of the Renaissance age?
- A) Individualism
- B) Feudalism
- C) Secularism
- D) Classicism
Answer: Feudalism
63. Who ruled England during the American War of Independence?
- A) George I
- B) George III
- C) James II
- D) William III
Answer: George III
64. The Franco-Prussian War (1870–1871) ended with the signing of which treaty?
- A) Treaty of Frankfurt
- B) Treaty of Trianon
- C) Treaty of Brest-Litovsk
- D) Treaty of Versailles
Answer: Treaty of Versailles
65. In which year did the Russo-Japanese War begin?
- A) 1900
- B) 1902
- C) 1904
- D) 1906
Answer: 1904
66. In which city was the first meeting of the United Nations General Assembly held?
- A) Geneva
- B) Paris
- C) San Francisco
- D) London
Answer: London
67. Who among the following supported the Doctrine of Predestination?
- A) John Calvin
- B) Erasmus
- C) Thomas More
- D) Ignatius Loyola
Answer: John Calvin
68. Who founded the Achaemenid Empire in Persia?
- A) Cyrus the Great
- B) Cambyses II
- C) Artaxerxes I
- D) Darius II
Answer: Cyrus the Great
69. In which year was the Falklands War fought?
- A) 1975
- B) 1978
- C) 1982
- D) 1986
Answer: 1982
70. Who said, "Knowledge is Power"?
- A) John Locke
- B) Thomas Hobbes
- C) Francis Bacon
- D) René Descartes
Answer: Francis Bacon
