History Question Answer

71. In which year was the solar calendar apparently put into effect?

  • A) 4000 BC
  • B) 4200 BC
  • C) 4400 BC
  • D) 4600 BC
Answer: 4200 BC

72. In which city was Archduke Franz Ferdinand assassinated?

  • A) Vienna
  • B) Belgrade
  • C) Sarajevo
  • D) Budapest
Answer: Sarajevo

73. Who coined the term 'Cold War'?

  • A) Bernard Baruch
  • B) Winston Churchill
  • C) George Kennan
  • D) Walter Lippmann
Answer: Bernard Baruch

74. The Law of the Twelve Tables was associated with which civilization?

  • A) Persia
  • B) Egypt
  • C) Rome
  • D) Greece
Answer: Rome

75. Who were the earliest European migrants to South America?

  • A) Dutch
  • B) Italians
  • C) Germans
  • D) Spaniards
Answer: Spaniards

76. What was the immediate cause of the First World War?

  • A) Naval arms race
  • B) Colonial disputes
  • C) Murder of Archduke Franz Ferdinand
  • D) Economic rivalry
Answer: Murder of Archduke Franz Ferdinand

77. Who ordered the construction of Saint Basil’s Cathedral in Moscow, Russia?

  • A) Ivan III
  • B) Dmitry Donskoy
  • C) Ivan the Terrible
  • D) Vasily III
Answer: Ivan the Terrible

78. Which Chinese dynasty began the construction of the Great Wall?

  • A) Han Dynasty
  • B) Qin Dynasty
  • C) Tang Dynasty
  • D) Song Dynasty
Answer: Qin Dynasty

79. Against whom did Alexander the Great fight in the Battle of the Hydaspes?

  • A) King Darius III
  • B) Bessus
  • C) King Porus
  • D) Spitamenes
Answer: King Porus

80. The Renaissance movement is described as marking the end of which era?

  • A) Classical Era
  • B) Ancient Era
  • C) Medieval Era
  • D) Early Modern Era
Answer: Medieval Era
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10