India General Knowledge Questions

31. Which State in India has the largest numbers of towns?

  • A) Tamil Nadu
  • B) Uttar Pradesh
  • C) Maharashtra
  • D) Karnataka
Answer: Uttar Pradesh

32. Where is the High Altitude Warfare School of the Indian Army situated?

  • a) Dras
  • b) Manali
  • c) Gulmarg
  • d) Kargil
Answer: Gulmarg

33. Ayushman Bharat Programme is related to which sector?

  • a) Infrastructure
  • b) Railways
  • c) Agriculture
  • d) Healthcare
Answer: Healthcare

34. Which one is the first Indian state to approve e-vehicle Policy

  • a) Kerala
  • b) Punjab
  • c) Tamil Nadu
  • d) Karnataka
Answer: Karnataka

35. Which one is the largest railway junction in India

  • a) Delhi
  • b) Bhatinda
  • c) Mathura
  • d) Allahabad
Answer: Mathura

36. Who is known as the "Father of Angioplasty" in India

  • a) Devi Shetty
  • b) Mathew Kalarickal
  • c) S. C. Manchanda
  • d) K. K. Talwar
Answer: Mathew Kalarickal

37. The National Institute for the Visually Handicapped is situated at?

  • A) Dehradun
  • B) Shimla
  • C) Kolkata
  • D) Jaipur
Answer: Dehradun

38. Even during a national emergency, which of the following Fundamental Rights cannot be suspended?

  • a) Rights under Article 19
  • b) Rights under Article 20
  • c) Rights under Article 21
  • d) Rights under Article 22
Answer: Rights under Article 20

39. With Which of these cards the phrase "Aam Aadmi ka Adhikaar" is associated?

  • a) Voter ID Card
  • b) PAN Card
  • c) Aadhar Card
  • d) Ration Card
Answer: Aadhar Card

40. The Indian Flag with tallest flag-pole is located in?

  • A) Attari
  • B) Kolhapur
  • C) Ranchi
  • D) Delhi
Answer: Attari
1 2 3 4 5 6 7 8