India General Knowledge Questions Answers

61. Which is the largest freshwater lake in India by area?

  • A) Wular Lake, Jammu & Kashmir
  • B) Vembanad Lake, Kerala
  • C) Loktak Lake, Manipur
  • D) Dal Lake, Jammu & Kashmir
Answer: Wular Lake, Jammu & Kashmir

62. The Shakti Sthal is the memorial for

  • a) Indira Gandhi
  • b) Rajiv Gandhi
  • c) Jawaharlal Nehru
  • d) Lal Bahadur Shastri
Answer: Indira Gandhi

63. Which Indian state has the highest number of national parks

  • a) Uttarakhand
  • b) Rajasthan
  • c) Madhya Pradesh
  • d) Assam
Answer: Madhya Pradesh

64. From which Indian city, the exiled spiritual leader Dalai Lama run his government?

  • a) Shimla
  • b) Manali
  • c) Dharamshala
  • d) Nainital
Answer: Dharamshala

65. Which Indian state has the highest road density?

  • a) Goa
  • b) Kerala
  • c) Tamil Nadu
  • d) West Bengal
Answer: Kerala

66. The Indian Air Force was established as Royal Air Force in the year?

  • a) 1914
  • b) 1922
  • c) 1932
  • d) 1938
Answer: 1932

67. Who is the head of the National Defence Committee?

  • A) Home Minister
  • B) Prime Minister
  • C) President
  • D) Vice-President
Answer: Prime Minister

68. Who held the position of India's first Defence Minister after independence?

  • A) Amrit Kaur
  • B) Maulana Abul Kalam Azad
  • C) Sardar Vallabhbhai Patel
  • D) Baldev Singh
Answer: Baldev Singh

69. Which Indian state is the largest producer of lignite coal?

  • A) Tamil Nadu
  • B) Bihar
  • C) Karnataka
  • D) Gujarat
Answer: Tamil Nadu

70. India's first automobile industry was started at?

  • a) Kurla (Mumbai)
  • b) Uttarpara (Kolkata)
  • c) Sriperumpudur (Chennai)
  • d) Dumkur (Bangalore)
Answer: Uttarpara (Kolkata)
1 2 3 4 5 6 7 8