India General Knowledge Questions

71. Which wildlife sanctuary was the first to be declared a National Park in India?

  • A) Kaziranga National Park
  • B) Gir National Park
  • C) Nanda Devi National Park
  • D) Jim Corbett National Park
Answer: Jim Corbett National Park

72. The Central Institute for Subtropical Horticulture is located in?

  • A) Delhi
  • B) Lucknow
  • C) Raipur
  • D) Guwahati
Answer: Lucknow

73. In which State, the first Agriculture University was established in India?

  • a) Punjab
  • b) Karnataka
  • c) Uttar Pradesh
  • d) Madhya Pradesh
Answer: Uttar Pradesh

74. Which one is the first polio free district in India

  • a) Erode, Tamil Nadu
  • b) Mamit, Mizoram
  • c) Kollam, Kerala
  • d) Pathanamthitta, Kerala
Answer: Pathanamthitta, Kerala

75. Sabrimala Temple is located in

  • a) Kerala
  • b) Goa
  • c) Karnataka
  • d) Tamil Nadu
Answer: Kerala

76. Where is the Centre for DNA Fingerprinting located in India?

  • a) Bengaluru
  • b) Hyderabad
  • c) New Delhi
  • d) Mysuru
Answer: Hyderabad

77. Khajjiar Lake, often referred to as the "Mini Switzerland of India," is located in which state?

  • A) Tamil Nadu
  • B) Himachal Pradesh
  • C) Odisha
  • D) Jammu and Kashmir
Answer: Himachal Pradesh

78. The Pir Panjal Range is located in which geographical region of India?

  • A) Outer Himalayas
  • B) Inner Himalayas
  • C) Aravalli Range
  • D) Patkai Hills
Answer: Outer Himalayas

79. The “Save Silent Valley” movement took place in which Indian state?

  • a) Tamil Nadu
  • b) Karnataka
  • c) Kerala
  • d) Assam
Answer: Kerala

80. Which state will setup India's first international women's trade centre

  • a) Kerala
  • b) Andhra Pradesh
  • c) Tamil Nadu
  • d) Karnataka
Answer: Kerala
1 2 3 4 5 6 7 8