World General Knowledge Quiz With Answer

1. Which is the highest-altitude capital city in the world?

  • A) La Paz, Bolivia
  • B) Kathmandu, Nepal
  • C) Bogotá, Colombia
  • D) Addis Ababa, Ethiopia
Answer: La Paz, Bolivia

2. Where is the headquarters of the World Bank located?

  • A) New York
  • B) Washington
  • C) Geneva
  • D) London
Answer: Washington

3. Which country is known as the sugar bowl of the world?

  • A) Brazil
  • B) India
  • C) Cuba
  • D) Philippines
Answer: Cuba

4. Which was the first country in the world to hold nationwide online voting?

  • A) Finland
  • B) Estonia
  • C) Switzerland
  • D) Iceland
Answer: Estonia

5. Which country has the largest immigrant population?

  • A) USA
  • B) Canada
  • C) France
  • D) Saudi Arabia
Answer: USA

6. Sofia is the capital city of which country?

  • A) Serbia
  • B) Croatia
  • C) Slovenia
  • D) Bulgaria
Answer: Bulgaria

7. In which year was the European Union formed?

  • A) 1985
  • B) 1990
  • C) 1993
  • D) 1999
Answer: 1993

8. What is the color of an aircraft's "black box"?

  • A) Black
  • B) Blue
  • C) Orange
  • D) Silver
Answer: Orange

9. Which is the oldest international airline?

  • A) Royal Dutch Airlines
  • B) British Airways
  • C) Air France
  • D) Singapore Airlines
Answer: Royal Dutch Airlines

10. Which country has the highest population density in the world?

  • A) Hong Kong
  • B) Singapore
  • C) Monaco
  • D) Vatican City
Answer: Monaco
1 2 3 4 5 6 7 8