World General Knowledge Quiz

11. The island of Bali, a famous tourist destination, is part of which country?

  • A) Indonesia
  • B) Thailand
  • C) Philippines
  • D) Vietnam
Answer: Indonesia

12. In which country is the Alexandria port located?

  • A) Egypt
  • B) Libya
  • C) Tunisia
  • D) Algeria
Answer: Egypt

13. Which is the largest U.S. state by area?

  • A) Texas
  • B) California
  • C) Alaska
  • D) Montana
Answer: Alaska

14. Which is the only continent without a desert?

  • A) Asia
  • B) South America
  • C) Australia
  • D) Europe
Answer: Europe

15. What is the name of the hot, dry, dusty local wind in the Sahara Desert?

  • A) Khamsin
  • B) Simoom
  • C) Haboob
  • D) Sirocco
Answer: Sirocco

16. Which country is the largest solar power producer in the world?

  • A) India
  • B) Germany
  • C) United States
  • D) China
Answer: China

17. Which country has the largest area of forest land in the world?

  • A) Russia
  • B) Australia
  • C) China
  • D) United States
Answer: Russia

18. In which country is the Patagonia Desert located?

  • A) Argentina
  • B) Chile
  • C) Bolivia
  • D) Peru
Answer: Argentina

19. The coastal areas of which ocean are called the "Ring of Fire"?

  • A) Atlantic Ocean
  • B) Pacific Ocean
  • C) Indian Ocean
  • D) Arctic Ocean
Answer: Pacific Ocean

20. How many countries are members of the Commonwealth of Nations?

  • A) 49
  • B) 51
  • C) 52
  • D) 53
Answer: 53
1 2 3 4 5 6 7 8