World GK Questions with Answers

11. Which was the first country to grant women the right to vote?

  • A) Sweden
  • B) New Zealand
  • C) Norway
  • D) Switzerland
Answer: New Zealand

12. Where is the International Rice Research Institute based?

  • A) Thailand
  • B) Vietnam
  • C) Indonesia
  • D) Philippines
Answer: Philippines

13. Which is the largest ocean in the world?

  • A) Southern
  • B) Pacific
  • C) Indian
  • D) Antarctic
Answer: Pacific

14. Which is the smallest ocean in the world?

  • A) Atlantic
  • B) Southern
  • C) Indian
  • D) Arctic
Answer: Arctic

15. Which country is known as the 'Land of the Midnight Sun'?

  • A) Sweden
  • B) Finland
  • C) Canada
  • D) Norway
Answer: Norway

16. On which date is World Environment Day observed every year?

  • A) April 22
  • B) June 15
  • C) March 21
  • D) June 5
Answer: June 5

17. Besides India, which country adopted a national anthem written by Rabindranath Tagore?

  • A) Nepal
  • B) Bangladesh
  • C) Bhutan
  • D) Maldives
Answer: Bangladesh

18. What is the modern name for Mesopotamia?

  • A) Syria
  • B) Iraq
  • C) Jordan
  • D) Lebanon
Answer: Iraq

19. Which is the largest tropical rainforest in the world?

  • A) Amazon
  • B) Congo
  • C) Daintree
  • D) Borneo
Answer: Amazon

20. Which two seas are connected by the Suez Canal?

  • A) Arabian Sea and Red Sea
  • B) Mediterranean Sea and Red Sea
  • C) Black Sea and Caspian Sea
  • D) Persian Gulf and Arabian Sea
Answer: Mediterranean Sea and Red Sea
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10