World GK Questions Answers

21. Which country has the most lakes?

  • A) Canada
  • B) Russia
  • C) Sweden
  • D) Finland
Answer: Canada

22. Which is the longest river in Europe?

  • A) Danube
  • B) Rhine
  • C) Elbe
  • D) Volga
Answer: Volga

23. Which country is known as the 'Land of a Thousand Lakes'?

  • A) Sweden
  • B) Canada
  • C) Finland
  • D) Russia
Answer: Finland

24. Which country gifted the Statue of Liberty to the USA in 1886?

  • A) France
  • B) Germany
  • C) Italy
  • D) Spain
Answer: France

25. At what degree of longitude is the International Date Line located?

  • A) 0°
  • B) 90°
  • C) 180°
  • D) 360°
Answer: 180°

26. Which country was the first to discover water on the moon during its moon mission?

  • A) India
  • B) Japan
  • C) USA
  • D) Russia
Answer: India

27. How many zoogeographical regions are there in the world?

  • A) 6
  • B) 8
  • C) 10
  • D) 12
Answer: 6

28. Which country has the longest overland tunnel?

  • A) Norway
  • B) Italy
  • C) Switzerland
  • D) Austria
Answer: Switzerland

29. Which is the 50th state of the United States of America?

  • A) New Mexico
  • B) Oklahoma
  • C) Wyoming
  • D) Hawaii
Answer: Hawaii

30. Pyongyang is the capital city of which country?

  • A) South Korea
  • B) Japan
  • C) North Korea
  • D) China
Answer: North Korea
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10