World GK Questions
31. Which country is known as the 'Land of Tulips'?
- A) Belgium
- B) Denmark
- C) Netherlands
- D) Germany
Answer: Netherlands
32. Which international organization was created as a result of the North Atlantic Treaty of 1949?
- A) UN
- B) NATO
- C) WHO
- D) IMF
Answer: NATO
33. Which is the most populated desert in the world?
- A) Gobi
- B) Thar
- C) Sahara
- D) Arabian
Answer: Thar
34. Which country was the first to launch an artificial satellite?
- A) Japan
- B) USSR
- C) France
- D) India
Answer: USSR
35. Which two countries are separated by the Durand Line?
- A) India and Bangladesh
- B) Iran and Iraq
- C) China and Mongolia
- D) Pakistan and Afghanistan
Answer: Pakistan and Afghanistan
36. Who was the first woman to win the Nobel Prize in Economics?
- A) Esther Duflo
- B) Elinor Ostrom
- C) Claudia Goldin
- D) Joan Robinson
Answer: Elinor Ostrom
37. Which country introduced the potato to Europe?
- A) Portugal
- B) France
- C) Italy
- D) Spain
Answer: Spain
38. Which is the highest mountain in Europe?
- A) Mont Blanc
- B) Mount Elbrus
- C) Matterhorn
- D) Grossglockner
Answer: Mount Elbrus
39. Which country refers to itself as Nippon?
- A) China
- B) Japan
- C) South Korea
- D) Vietnam
Answer: Japan
40. Astana is the capital city of which country?
- A) Kazakhstan
- B) Kyrgyzstan
- C) Uzbekistan
- D) Turkmenistan
Answer: Kazakhstan
