World History Questions with Answers

21. To which dynasty did Queen Elizabeth I of England belong?

  • A) Plantagenet
  • B) Lancaster
  • C) Tudor
  • D) Hanover
Answer: Tudor

22. The 'Boston Tea Party' protest was associated with which revolution?

  • A) American
  • B) Russian
  • C) Cuban
  • D) Mexican
Answer: American

23. Who authored the United States Declaration of Independence?

  • A) Thomas Jefferson
  • B) John Adams
  • C) James Madison
  • D) Alexander Hamilton
Answer: Thomas Jefferson

24. Who assassinated John F. Kennedy?

  • A) Lee Harvey Oswald
  • B) Jack Ruby
  • C) James Earl Ray
  • D) Sirhan Sirhan
Answer: Lee Harvey Oswald

25. Sir William Wallace is known as an independence fighter for which country?

  • A) Wales
  • B) Scotland
  • C) England
  • D) Northern Ireland
Answer: Scotland

26. Which Roman Emperor was also known as 'Little Boot'?

  • A) Tiberius
  • B) Claudius
  • C) Caligula
  • D) Trajan
Answer: Caligula

27. In which year did George Washington become the first President of the United States?

  • A) 1785
  • B) 1787
  • C) 1788
  • D) 1789
Answer: 1789

28. 'Mein Kampf' is the autobiography of which political leader?

  • A) Joseph Stalin
  • B) Adolf Hitler
  • C) Benito Mussolini
  • D) Vladimir Lenin
Answer: Adolf Hitler

29. Who was the last Tsar of Russia?

  • A) Alexander III
  • B) Nicholas II
  • C) Alexander II
  • D) Nicholas I
Answer: Nicholas II

30. Who created the sculpture "David"?

  • A) Michelangelo
  • B) Bernini
  • C) Rodin
  • D) Canova
Answer: Michelangelo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10