World History Questions With Answers 5
41. In which year was Genghis Khan proclaimed Emperor or Khagan?
- A) 1198
- B) 1202
- C) 1204
- D) 1206
Answer: 1206
42. In which year did Genghis Khan die?
- A) 1220
- B) 1223
- C) 1227
- D) 1230
Answer: 1227
43. In which year did the RMS Titanic sink in the North Atlantic Ocean after colliding with an iceberg?
- A) 1908
- B) 1910
- C) 1911
- D) 1912
Answer: 1912
44. Where was the Sumerian civilization located?
- A) Egypt
- B) Syria
- C) Turkey
- D) Iraq
Answer: Iraq
45. In which year did Hernán Cortés discover Mexico?
- A) 1515
- B) 1519
- C) 1525
- D) 1530
Answer: 1519
46. From which country was Hernán Cortés, a famous conquistador?
- A) France
- B) Netherlands
- C) Italy
- D) Spain
Answer: Spain
47. From which city did the Russian Revolution of 1917 begin?
- A) Petrograd
- B) Stalingrad
- C) Kiev
- D) Vladivostok
Answer: Petrograd
48. How many theses did Martin Luther write on the Power of Indulgences?
- A) 85
- B) 90
- C) 95
- D) 100
Answer: 95
49. In which year was NATO (North Atlantic Treaty Organization) established?
- A) 1945
- B) 1947
- C) 1949
- D) 1951
Answer: 1949
50. Which deity was worshipped as the "Goddess of Wisdom" by the Greeks?
- A) Athena
- B) Artemis
- C) Hera
- D) Demeter
Answer: Athena
