World History Questions With Answers
71. In which year was the slave trade abolished in England?
- A) 1803
- B) 1807
- C) 1810
- D) 1815
Answer: 1807
72. With which country was the Treaty of Nanking signed by China?
- A) England
- B) France
- C) United States
- D) Russia
Answer: England
73. Who was known as the 'Iron Chancellor'?
- A) Metternich
- B) Wilhelm II
- C) Bismarck
- D) Moltke
Answer: Bismarck
74. In which city was the historical monument Al Khazneh, or The Treasury, located?
- A) Amman
- B) Damascus
- C) Palmyra
- D) Petra
Answer: Petra
75. In which year was the tomb of Tutankhamun discovered by Howard Carter and George Herbert?
- A) 1918
- B) 1922
- C) 1925
- D) 1928
Answer: 1922
76. In which year did Russian communist leader Vladimir Lenin die?
- A) 1924
- B) 1920
- C) 1922
- D) 1926
Answer: 1924
77. Who was the first chairman of the Central Committee of the Communist Party of China?
- A) Mao Zedong
- B) Zhou Enlai
- C) Deng Xiaoping
- D) Chen Duxiu
Answer: Mao Zedong
78. Which was the last ruling dynasty of China?
- A) Ming Dynasty
- B) Yuan Dynasty
- C) Song Dynasty
- D) Qing Dynasty
Answer: Qing Dynasty
79. Who is known as the founder of the Republic of Turkey?
- A) Enver Pasha
- B) Talaat Pasha
- C) Mustafa Kemal Atatürk
- D) Cemal Pasha
Answer: Mustafa Kemal Atatürk
80. In which year is known as the Year of Revolution in European history?
- A) 1830
- B) 1840
- C) 1848
- D) 1855
Answer: 1848
