World History Questions With Answers
81. Which monarch, known as the 'Sun King,' had the longest reign among major European monarchs?
- A) Louis XIV of France
- B) Philip II of Spain
- C) Elizabeth I of England
- D) Frederick II of Prussia
Answer: Louis XIV of France
82. Who was the first crowned Czar (Tsar) of Russia?
- A) Ivan III
- B) Ivan IV (the Terrible)
- C) Boris Godunov
- D) Michael Romanov
Answer: Ivan IV (the Terrible)
83. Which Latin American revolutionary leader is known as "the Liberator"?
- A) Simón Bolívar
- B) Bernardo O'Higgins
- C) Antonio José de Sucre
- D) José de San Martín
Answer: Simón Bolívar
84. Which French military officer fought in the American War of Independence?
- A) Rochambeau
- B) Lafayette
- C) D'Estaing
- D) De Grasse
Answer: Lafayette
85. Which Roman emperor was also a philosopher?
- A) Nero
- B) Trajan
- C) Hadrian
- D) Marcus Aurelius
Answer: Marcus Aurelius
86. Who was the first European to sail around the world?
- A) Ferdinand Magellan
- B) Francis Drake
- C) John Cabot
- D) Henry Hudson
Answer: Ferdinand Magellan
87. John F. Kennedy was which number President of the United States?
- A) 30
- B) 32
- C) 34
- D) 35
Answer: 35
88. In which year was the Parliament of Great Britain formed?
- A) 1707
- B) 1712
- C) 1718
- D) 1725
Answer: 1707
89. In which European country did the revolutions of 1848 first begin, leading to a series of revolutions?
- A) Italy
- B) France
- C) Hungary
- D) Poland
Answer: Italy
90. Marco Polo was a traveler from which country?
- A) France
- B) Spain
- C) Italy
- D) Netherlands
Answer: Italy
