Uttar Pradesh GK Questions Answers

11. In which district is Nawabganj Bird Sanctuary located?

  • A) Bareilly
  • B) Badaun
  • C) Unnao
  • D) Barabanki
Answer: C) Unnao

12. Which is the most populous district in Uttar Pradesh?

  • A) Agra
  • B) Allahabad
  • C) Aligarh
  • D) Lucknow
Answer: D) Lucknow

13. In which year was the Allahabad High Court established?

  • A) 1857
  • B) 1869
  • C) 1876
  • D) 1897
Answer: B) 1869

14. Who was the first Indian Chief Justice of the Allahabad High Court?

  • A) Bidhu Bhushan Malik
  • B) Iqbal Ahmad
  • C) Kamala Kanta Verma
  • D) Shah Muhammad Sulaiman
Answer: D) Shah Muhammad Sulaiman

15. Who was the Speaker of the first Uttar Pradesh Legislative Assembly in 1952?

  • A) Madan Mohan Verma
  • B) Atmaram Govind Kher
  • C) Jagdish Sharan Agrawal
  • D) Purushottam Das Tandon
Answer: B) Atmaram Govind Kher

16. Uttar Pradesh is the ___ largest state in India by area.

  • A) 2nd
  • B) 3rd
  • C) 4th
  • D) 5th
Answer: C) 4th

17. Which is the longest river bridge in Uttar Pradesh?

  • A) New Yamuna Bridge
  • B) Dufferin Bridge
  • C) Garmukteswar Bridge
  • D) Lav Kush Barrage
Answer: A) New Yamuna Bridge

18. In which year did Govind Ballabh Pant receive the Bharat Ratna?

  • A) 1955
  • B) 1957
  • C) 1960
  • D) 1963
Answer: B) 1957

19. In which year was Aligarh Muslim University established?

  • A) 1875
  • B) 1887
  • C) 1901
  • D) 1912
Answer: A) 1875

20. Who founded Aligarh Muslim University?

  • A) Shibli Nomani
  • B) Madan Mohan Malaviya
  • C) Sir Syed Ahmad Khan
  • D) Abul Kalam Azad
Answer: C) Sir Syed Ahmad Khan
1 2 3 4 5 6 7 8 9